UPDATE 2016

UPDATE 2016

Bedrijfsgebouw Reba in Malle
in opdracht van  M2 Architecten.

UPDATE

 

ARCHITECTUURFOTOGRAFIE IN TEKST EN BEELD

 

100 megapixel beelden, uniek in België.
Artist in residence op Antwerp Tower .
Eén van mijn beelden op Times Square NYC.
Nieuwjaarsfilmpje haalt opnieuw meer dan 600 weergaven.
Prachtprojecten.

 

 

100 megapixel beelden, uniek in België.

 

Stilstaan is achteruitgaan. Niet uw ding ? Ook niet het mijne !

Daarom blijf ik als marktleider in de professionele architectuurfotografie mijn diensten en beelden steeds verder verfijnen.

Technische evoluties worden op de voet gevolgd, software wordt constant geüpdate, camera en verwerkingssystemen slaan geen enkele calibratie- en onderhoudsbeurt over.

Investeringen die leiden tot de beste beelden en nog betere service worden niet uitgesteld.  En ook technologische én zakelijke opleidingen maken daar een belangrijk deel van uit.

Peter, een Phase One ontwikkelaar stelde onlangs bij de Belgische importeur Servix en Partners, de nieuwste digitale Phase One rug voor met, hou je vast, een 100 megapixel middenformaat sensor.

Twee dagen later stond ik samen met Peter op de Antwerp Tower. Het waaide hard en de regen sloeg ons om de oren. Ik plaatste de rug op mijn nagelnieuwe Phase One FX camera, en op mijn Arca-Swiss technische camera’s. Het resultaat was verbluffend. Uiteraard sta je te kijken van de enorme resolutie. Maar ook de fantastische kleurweergave, het enorm dynamisch bereik, de snelheid van de rug, de kwaliteit van het live view beeld en de opgedreven gevoeligheid tot 12800 ISO, met amper ruis,maakten een verpletterende indruk.

De offerte is klaar, mijn bestelling zal snel volgen.

 

Artist in residence op Antwerp Tower .

 

Vanaf deze zomer zal de Antwerp Tower in Antwerpen een grondige transformatie ondergaan. Projectontwikkelaar Matexi zal de 70’s kantoortoren met ontwerp architect Wiel Arets en projectarchitecten ELD partnership omtoveren tot een luxueuze woontoren.

Om de sfeer vanop en rond de toren optimaal in beeld te brengen besloot ik samen met Matexi op de 18 de verdieping een Top-up kantoor te betrekken zodat ik als artist in residence vanop de toren evenementen en sferen kan vastleggen. En dat heeft al fenomenale plaatjes opgeleverd.

Van oud-op nieuw heb ik van op de 24 ste verdieping het vuurwerk vastgelegd. Ook het ‘noorderlicht’ evenement werd vanuit de toren gefotografeerd.

Diverse feërieke  zons op- en ondergangen zijn al de lens gepasseerd en er werden indrukwekkende panorama’s geschoten. Alles in de  zeer hoge 60 megapixel resolutie. Op elk detail kan je fijntjes inzoomen.

De toren staat pal in het commerciële hart van de stad. Vlak bij de diamantwijk, het station, de zoo en de Meir en op de kruising van de twee belangrijkste assen van de Stad: de noord en zuidelijke Leien-verkeersas en de winkelas Keyserlei , Leysstraat-Meir.

De vergezichten zijn verbluffend. Aan de horizon in het zuiden zie je de skyline van Brussel met blikkend in de zon het Atomium. De Schelde zie je, via Kruibeke, richting Temse kronkelen. En je ziet de rivier door de haven meanderen naar Nederland. Meer naar rechts maakt het Mas zijn statig statement en glinsteren de oude dokken rond het eilandje. Wat verderop trekken binnenschepen een kielzog rond het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid.

Vanuit mijn bureau ligt de stad letterlijk aan mijn voeten. De Kathedraal, Boerentoren en de Oudaan staan op ooghoogte voor mijn terras. En als ik mijn nek strek zie ik de shoppers wriemelen op de  Leysstraat en de Meir.

Aan de Oostkant ligt de ‘Middenstatie’ erbij als lag ze  in de vitrine van een patissier. Daarachter het groen van de Zoo. Wanneer ik recht naar beneden kijk aan de Noordzijde kijk ik op het koperen dak van de Opera.

Ik ontdek elke dag wat nieuws.

Op mijn Facebook pagina heb ik al eens een tipje van de sluier opgelicht door enkele beelden te posten. Maar het vervolg  gaan we  als verrassing houden.

 

 

Eén van mijn beelden op Times Square NYC.

 

In de herfst van 2014, werd  in Park Spoor Noord de Parktoren opgeleverd. Een speels en luchtig ontwerp van Studio Farris en ELD Partnership.

Beide ontwerpers vroegen me om in allerijl een architectuurreportage van deze nieuwe landmark te maken, voor press-releases.

Hun ontwerp werd genomineerd voor de Architizer Award. En… Ze wonnen. In de nasleep van de prijsuitreiking werd één van mijn  beelden van hun ontwerp op Times Square in New York geprojecteerd.

4fac002c-cb7c-4d18-ba38-d1f4c0853423.gif

 

Nieuwjaarsfilmpje haalt opnieuw meer dan 600 weergaven.

 

Voor de tweede maal stelde ik een overzichtfilmpje samen van een bewogen jaar. Opnieuw verwerkte ik er een 400-tal beelden. Deze keer flitsten ze gedurende 2 minuten en 15 seconden over het scherm. 2’015″.

De dag na het posten en delen van het filmpje op Facebook waren er al meer dan  600 weergaven. Niet exorbitant veel maar wel héél leuk.

Wil je het nog eens bekijken ? Dat kan HIER op YouTube.

 

Prachtprojecten.

 

Ook de laatste maanden dienden zich tal van mooie projecten aan :

Hieronder een kleine selectie van beelden die de laatste maanden werden gerealiseerd voor o.a. :AIM, ELD, Matexi, M2 Architecten. Gyproc, Anne Livine, Maat-Werk architecten, Hugo Kinnaer, Steenmeijer architecten, Strabag, Studio Farris, Poponcini & Lootens

 

2 comments

  • Prachtige projecten, maar vooral schitterende beelden in soms wel moeilijke omstandigheden getrokken denk ik. Gelukkig heb je het beste materiaal die u daarbij helpt Toon. Ook de beste software zorgt voor een perfecte afwerking…
    Ik kan er van meespreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *