update 1° kwart 2016

update 1° kwart 2016

Woning Geetbets van Block-Office architecten voor Gypsum Magazine

UPDATE

 

ARCHITECTUURFOTOGRAFIE IN TEKST EN BEELD

 

Artist in residence op Antwerp Tower

 

Genomineerd voor International Color Awards

 

Foto’s van mijn 16 jarige dochter Hanne gepubliceerd in Shoot magazine

 

Een kleine selectie uit de 2069 eerste beelden van 2016
 

 

 

Artist in residence op Antwerp Tower

 

Project Daidalos, Artist in Residence Antwerp Tower kabbelt rustig voort. Op eindjaarsavond heb ik  het nieuwjaarsvuurwerk boven de Schelde in beeld gebracht van op de 25 ste verdieping en een coupke Veuve geserveerd op het hoogste statief van ‘t Stad.

De beelden die werden gerealiseerd voor de 3D visualisaties vielen bij Matexi en Wiel Arets architecten zo in de smaak dat onmiddellijk extra sets avondopnamen werden besteld. Dezelfde week werden ze afgewerkt.

In de laatste maand heb ik ook  90 megapixel panorama’s gemaakt van op elke verdieping en ook die werden met lof overladen.

Op mijn Facebook pagina heb ik al eens een tipje van de sluier opgelicht door enkele beelden te posten. Maar het vervolg  gaan we  als verrassing houden.

 

Genomineerd voor International Color Awards

 

Twee beelden die ik instuurde voor de International Color awards werden genomineerd uit 5678 inzendingen.

“It is an incredible achievement to be selected among the best from the 5,678 entries we received this year,” said Basil O’Brien, the awards Creative Director. “Toon’s “Star Wharf and Upstairs Downstairs,” exceptional images entered in the Architecture category, represent contemporary color photography at its finest, and we’re pleased to present him with the title of Nominee.”

“The variety of entries was astonishing,” said juror Lilli Langenheim, Senior Art Director of DDB Berlin. INTERNATIONAL COLOR AWARDS is the leading international award honoring excellence in color photography. This celebrated event shines a spotlight on the best professional and amateur photographers worldwide and honors the finest images with the highest achievements in color photography.

 

Foto’s van mijn 16 jarige dochter Hanne gepubliceerd in Shoot magazine van april 2016

 

Erik Derycke, hoodredacteur van Shoot magazine nam contact op met Hanne voor een interview nadat hij ze ontdekt had op Instagram.

Sinds maart 2015 is Hanne in haar vrije tijd continu met vrienden op stap om foto’s te maken. Eerst met haar smartphone, dan met één van mijn toestellen en daarna met een Fuji XT-1 waarvoor ze hard had gespaard.

En na elke tocht komt ze terug met pareltjes.

Ze exposeerde voor het eerst in februari tijdens de Kunstbende maar werd daar tot haar grote ontgoocheling en tot verbazing van tal van mensen die haar achteraf contacteerden niet opgemerkt door de jury.

Maar nu dus in Shoot !

 

 

Een kleine selectie uit de 2069 eerste beelden van 2016

 

Ondertussen blijf ik continu werken aan kwalitatieve beelden die er uit springen en  aan een snelle en professionele opvolging en service. De laatste maanden mocht ik alweer het vertrouwen genieten van een grote variëteit aan klanten.

Voor Matexi vertoefde ik op regelmatige basis op en rond de Antwerp Tower.

Voor het KMDA (de Zoo) werden voorbereidende beelden gemaakt voor de Hero shots van  de nieuwe Elisabeth zaal en congrescentrum.

Voor Procos en Nestlé werden de nieuwe kantoren en keukens van Nestlé in beeld gebracht.

De nieuwe kantoren van Reba en Samson werden overdag en ‘s avonds gefotografeerd voor M2 Architecten.

Er werden extra beelden voorzien van het project Lanscap voor AIM.

Er werd voor sfeervolle werfbeelden gezorgd en nieuwe beelden van penthouse appartementen voor Het Groen Kwartier.

Een hip Londons reclamebureau  gaf me een grote opdracht waarover ik verder discreet moet blijven. De ene mail na de ander kwam van hen binnen om me te complimenteren met de opnamen. (heel leuk).

Voor de goede vrienden van Tecnospace mocht ik eerst bij de kantoren van Mac Donalds in zaventem langs. (een paar dagen voor de aanslagen…) Daarna richting luchthaven van Luik waar ik Fly In fotografeerde, de grootste indoor vrije val windtunnel ter wereld. Bijzonder indrukwekkend en super toffe mensen ! En deze week nog heb ik de productbeelden van hun nieuwe scheidingswand Tecnowood  afgewerkt.

Arte-Stabo vertrouwde me een uitgebreide architectuurreportage toe van de vernieuwde afdelingen van het ziekenhuis in Dendermonde.

En voor Saint-Gobain Building products mocht ik een prachtige villa van Block-Office architects in beeld brengen die in het volgende Gypsum magazine zal staan te blinken.

En daarnaast waren er nog tal van kleine fijne opdrachten.

 

1 comments

 • Berthe Soeters says:

  Dit zijn de mooie beelden die wij van Toon Grobet verwachten en bewonderen.
  Doe zo voort en je werk zal beloond worden door hen die uw werk en inzet
  bewonderen , goedkeuren en met jou in zee willen gaan want jij brengt schoonheid ,kunst en perfectie .
  PROFICIAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *