Interieur fotografie voor AIM

Interieur fotografie voor AIM

Interieur fotografie van de nieuwe kantoren van de Vlaamse Tennis Vereniging.

 

Het was een haastjob. Maandag de beelden schieten en dinsdag aanleveren. Alles in ultra hoge resolutie. 60 megapixels tot 100 megapixel panoramabeelden van een inspirerend interieur.

Maandag was stakingsdag van het treinverkeer dus de meeste werknemers van het VTV werkten van thuis uit. Wat dat betreft dus een ideale, rustige dag voor interieur fotografie van een kantoor. Het betekende ook  vroeg vertrekken want de ochtendspits zou door gebrek aan treinen intenser zijn. Dat bleek te kloppen. Om 08.30 u gingen de deuren voor me open in de Louisapoortgallerij in Brussel voor een intensieve maar bevredigende dag architectuurfotografie.

Toen ik ‘s avonds het materiaal van de materiaalkaar aan het overladen was in de wagen was ik extra op mijn hoede. Niet onterecht bleek al snel. Achter me kwam een man staan met hoody die een knipmes openklapte en dreigend dichterbij kwam. Wat hij niet in het snuitje had was dat ik een lichtstatief  tegen de laaddeur had laten staan in geval van… Toen hij tot op anderhalve meter was genaderd met zijn mes in de aanslag kreeg hij mijn statief met een zwaai tussen zijn benen geramd. Het mes viel op de grond terwijl hij een piepende zucht slaakte en met twee handen in het kruis de aftocht blies. Die maakt dit jaar geen kindjes meer.

Tja Brussel. Het is niet de eerste keer…

‘s Avonds op kantoor de beelden van de laptop naar de desktop met gekalibreerd scherm verhuisd en door de Capture One ontwikkeling gesluisd. En dinsdag verder verwerkt. Dinsdag avond stond alles online. Miep, miep, zoooooof.

 

 

0 comments

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *