architectuurfotografie Toon Grobet

architectuurfotografie Toon Grobet

Bedrijfsgebouw De Kock in Turnhout
in opdracht van  Architects in Motion, De Kock, Dillen Bouwteam en Vanhout Pro

UPDATE

ARCHITECTUURFOTOGRAFIE IN TEKST EN BEELD

 

Architectuurreportage voor Studio Farris en ELD Partnership.

 

Vorig jaar,in de herfst, werd  in Park Spoor Noord de Parktoren opgeleverd. Een speels en luchtig ontwerp van Studio Farris en ELD Partnership.

Beide ontwerpers vroegen me om in allerijl een architectuurreportage van deze nieuwe landmark te maken, voor press-releases.

Hun ontwerp is nu genomineerd voor de Architizer Award. Stiekem hoop ik dat mijn beelden hebben bijgedragen aan die nominatie.

Tot vrijdag 3 april kan u elke dag één keer stemmen  op de site van de Architizer Award om dit project de overwinning te bezorgen.

Must do !

 

Architectuurreportage Kathedraal Antwerpen krijgt vervolg.

 

In opdracht van Zumtobel maakte ik vorig jaar een architectuurreportage van de verlichting van de gerestaureerde rondgang en van de kapellen in de kathedraal van Antwerpen. De beelden werden opgemerkt en enthousiast onthaald door Architect Rutger Steenmeijer, die talloze voorname monumenten in restauratie- en renovatie- portefeuille heeft.

Vorige week werd ik bij hem op kantoor uitgenodigd.

Het was een bijzonder gemoedelijke kennismaking waar een fijne en hoogst interessante samenwerking uit kan voortvloeien waar ik reikhalzend naar uitkijk.

 

Nieuwjaarsfilmpje haalt meer dan 800 weergaven.

 

De koude kille kerstdagen behoren niet tot mijn favorieten. Stilzitten bij de haard is niet echt aan mij besteed…

Maar als ik dat dan toch doe krijg ik al eens een zot gedacht.

Deze keer was het het idee om een 4000-tal  beelden die ik in de loop van 2014 had gerealiseerd in één filmpje te proppen van 2 minuten en en 14 seconden. ” 2’014″ heeft u hem ?

De beelden selecteren ging snel. Maar mijn, nochtans razendsnelle, computer deed er een kleine 3 uur over om alle volle resolutiebeelden (346Mb/beeld) om te zetten naar een werkzaam formaat.

Dat gaf me net genoeg tijd om ondertussen een filmtrack in elkaar te flansen.

Een dag na het posten en delen van het filmpje op Facebook waren er al een 600-tal weergaven. Niet exorbitant veel maar wel héél leuk.

Ondertussen heeft het nog wat voort gekabbeld en staat de teller ergens in de 800. Fijn ! Wil je het nog eens bekijken ? Dat kan HIER op YouTube.

 

De vinger aan de pols.

 

Stilstaan is achteruitgaan. Niet uw ding ? Ook niet het mijne !

Daarom blijf ik als marktleider in de professionele architectuurfotografie mijn diensten en beelden steeds verder verfijnen.

Technische evoluties worden op de voet gevolgd, software wordt constant geüpdatet, camera en verwerkingssystemen slaan geen enkele calibratie- en onderhoudsbeurt over.

Investeringen die leiden tot de beste beelden en nog betere service worden niet uitgesteld.  En ook technologische én zakelijke opleidingen maken daar een belangrijk deel van uit.

Gerelateerd artikel.

 

Hieronder een kleine selectie van beelden die de laatste maanden werden gerealiseerd voor o.a. :AAA, AIM, ALTA build, AR-TE, DCB, De Kock, Dillen Bouwteam, Nöteborg, Stabo, Tecnospace, Vanhout Pro, Zumtobel,

0 comments

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *